Startpagina
Opmerkelijke gebeurtenissen
Hoofdmenu
Startpagina
Nieuws
Opmerkelijke gebeurtenissen
Dossiers
Discussieforum
Nieuwsbrief
Polls
Zoek
Updates
Algemene informatie
Hulpdiensten in BelgiŽ
De Brandweer
Dringende Geneeskundige Hulpverlening
De Civiele Bescherming
Andere Diensten en organisaties
Rampenplanning
Nuttige Info
Links
STAGES - NIEUW!
Polls
Ben jij overdag als vrijwilliger beschikbaar voor jouw brandweerkorps?
 
Syndicatie (Feeds)

First-Response forum

Ga naar het forum...

Nieuwsflash
Meer en meer noodoproepen voor 100 en 112 PDF Afdrukken E-mail
dinsdag 12 april 2011
Het aantal noodoproepen naar de 100 en 112 in ons land stijgt jaarlijks. In 2007 liepen op alle hulpcentra samen 2,15 miljoen oproepen binnen, in 2008 2,24 miljoen en in 2009 2,25 miljoen. Ongeveer 25 procent zijn "spookoproepen", oproepen die per ongeluk, zonder reden of als grap werden gevormd.


"Om pestoproepen en valse oproepen tegen te gaan, kan er na herhaaldelijke problemen en een voorafgaande verwittiging overgegaan worden tot een tijdelijke blokkering van het oproepnummer", zegt minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom (Open Vld).

"In sommige gevallen is dit echter niet voldoende en kan een oproeper gerechtelijk vervolgd worden. Omdat dit tot op heden slechts uitzonderlijk gebeurt, onderzoeken mijn diensten momenteel of de procedure om stappen te ondernemen tot gerechtelijke vervolging nog verbeterd kan worden."

Het aantal foutieve oproepen loopt soms sterk op. 47 procent van de oproepen die van oktober 2009 tot oktober 2010 binnenliepen in het Hulpcentrum 100/112 Vlaams-Brabant waren oproepen waarvoor men deze noodnummers niet zou moeten bellen. "In dit percentage zitten niet enkel misbruikoproepen, maar ook bijvoorbeeld oproepen van burgers voor het verkrijgen van informatie zoals de contactgegevens van de huisarts van wacht", aldus de minister.

Bron: Vandaag.be

Forum: http://forum.first-response.be/viewtopic.php?f=42&t=42945#p245489

 
< Vorige   Volgende >
© 2005 VZW First-Response
All rights reserved.