Startpagina
Opmerkelijke gebeurtenissen
Hoofdmenu
Startpagina
Nieuws
Opmerkelijke gebeurtenissen
Dossiers
Discussieforum
Nieuwsbrief
Polls
Zoek
Updates
Algemene informatie
Hulpdiensten in BelgiŽ
De Brandweer
Dringende Geneeskundige Hulpverlening
De Civiele Bescherming
Andere Diensten en organisaties
Rampenplanning
Nuttige Info
Links
STAGES - NIEUW!
Polls
Ben jij overdag als vrijwilliger beschikbaar voor jouw brandweerkorps?
 
Syndicatie (Feeds)

First-Response forum

Ga naar het forum...

Nieuwsflash
Sms-alarmsysteem voor doven en slechthorenden PDF Afdrukken E-mail
maandag 08 december 2008

Er komt een sms-alarmsysteem om doven en slechthorenden te verwittigen bij rampen. Het systeem zou al tijdens het eerste trimester 2009 operationeel moeten worden.

Tegen eind 2010 zouden alle commandocentrales ermee uitgerust moeten zijn. Dat heeft Vlaams parlementslid en gemeenschapssenator Helga Stevens (N-VA) vernomen van minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael (Open Vld).

Verwittiging bij rampen moeilijk
Bij rampen is het niet eenvoudig om doven en slechthorenden te verwittigen. Zij horen de sirenes, radioberichten en deurbel namelijk niet. Er zijn al langer plannen voor de lancering van een sms-alarmsysteem.

Stevens polste bij minister Dewael naar de vooruitgang in het dossier. Volgens de Open Vld-minister zou het systeem in het eerste trimester van 2009 operationeel moeten worden. Op donderdag 2 april 2009 zal een uitgebreide test van de apparatuur georganiseerd worden.

Momenteel is het nieuwe sms-alarmeringssysteem alleen geïnstalleerd bij de Algemene directie van de Civiele veiligheid in Brussel en bij de Operationele eenheid van de Civiele bescherming in Liedekerke. Volgens Dewael zouden eind 2010 alle commandocentrales met het systeem uitgerust moeten zijn. Per minuut zullen honderden alarm-sms'en kunnen verstuurd worden. (belga/mvdb)

Bron: De Morgen

Forum: http://forum.first-response.be/viewtopic.php?f=42&t=38652

 
< Vorige   Volgende >
© 2005 VZW First-Response
All rights reserved.