Startpagina
Opmerkelijke gebeurtenissen
Hoofdmenu
Startpagina
Nieuws
Opmerkelijke gebeurtenissen
Dossiers
Discussieforum
Nieuwsbrief
Polls
Zoek
Updates
Algemene informatie
Hulpdiensten in BelgiŽ
De Brandweer
Dringende Geneeskundige Hulpverlening
De Civiele Bescherming
Andere Diensten en organisaties
Rampenplanning
Nuttige Info
Links
STAGES - NIEUW!
Polls
Ben jij overdag als vrijwilliger beschikbaar voor jouw brandweerkorps?
 
Syndicatie (Feeds)

First-Response forum

Ga naar het forum...

Nieuwsflash
MUG Reg-project beste federale e-Gov project PDF Afdrukken E-mail
maandag 08 december 2008
 MUG Reg-project van FOD Volksgezondheid, Veiligheid v/d Voedselketen en Leemilieu wint AGORIA award voor beste federale e-Gov project.

Op de vijfde editie van de AGORIA e-Gov Awards, donderdag 4 december, kaapte de FOD VVVL de federale prijs weg voor de beste e-Gov applicatie. Een deugddoende erkenning voor al het werk om de Mobiele Interventiediensten (MUG) op een zo efficiënt en transparant mogelijke manier te organiseren.

Met het elektronisch MUG Registratiesysteem (MUG Reg) is het mogelijk om de gegevens die de hulpdiensten bij interventies verzamelen snel en gemakkelijk door te geven. Bij elke MUG-interventie wordt een informatiefiche aangemaakt op basis van een online formulier. De geregistreerde gegevens zijn vervolgens downloadbaar door de MUG-functie die de interventie uitgevoerd heeft en door het ziekenhuis waar de patiënt naar vervoerd werd. Bovendien worden deze gegevens ook dagelijks anoniem doorgestuurd naar de FOD Volksgezondheid voor verdere analyse. Dankzij deze toepassingen beschikt elke MUR-functie ook onmiddellijk over een nauwkeurige feedback van de uitgevoerde missies.

De MUG Reg-fiche omvat gegevens over de MUG-oproep en de interventie, over de patiënt en zijn klinische toestand en over de klinische interventies.

De MUG is een team van een arts en een verpleegkundige dat voor de hospitalisering tussenkomt op vraag van het hulpcentrum 100 en dat zich verplaatst met een snelle interventiewagen die evenwel geen ziekenwagen is en de patiënt dus niet kan vervoeren.

De AGORIA e-Gov Awards worden elke jaar uitgereikt aan projecten die complexe administratieve of organisatorische procedures vereenvoudigen waarvan het nut duidelijk is voor de eindgebruiker.

Bron: FOD Volksgezondheid
 
< Vorige   Volgende >
© 2005 VZW First-Response
All rights reserved.