Startpagina
Opmerkelijke gebeurtenissen
Hoofdmenu
Startpagina
Nieuws
Opmerkelijke gebeurtenissen
Dossiers
Discussieforum
Nieuwsbrief
Polls
Zoek
Updates
Algemene informatie
Hulpdiensten in BelgiŽ
De Brandweer
Dringende Geneeskundige Hulpverlening
De Civiele Bescherming
Andere Diensten en organisaties
Rampenplanning
Nuttige Info
Links
STAGES - NIEUW!
Polls
Ben jij overdag als vrijwilliger beschikbaar voor jouw brandweerkorps?
 
Syndicatie (Feeds)

First-Response forum

Ga naar het forum...

Nieuwsflash
Nieuw oproepsysteem brandweer ter discussie PDF Afdrukken E-mail
woensdag 09 juli 2008

Het nieuwe oproepsysteem van de brandweer heeft last van kinderziekten. Dat zegt de brandweercommandant van Denderleeuw, nadat bij een ongeval de dichtste duikersploeg over het hoofd was gezien.

Gisterochtend omstreeks 6.30 uur reed een vrouw in Teralfene vanaf het jaagpad in de Dender. De civiele bescherming van Liedekerke en de brandweer van Asse, territoriaal bevoegd in Vlaams-Brabant, werden gewaarschuwd.

Maar beide diensten beschikken niet over een duikersteam, en daarvoor werd contact opgenomen met de brandweer van Aalst. Die ligt echter op 11 kilometer van de plaats van het ongeval, terwijl de brandweer van Denderleeuw, op 2 kilometer van Teralfene, ook duikers heeft.

De tijd die was bespaard als de dichtste duikersploeg was opgeroepen, had mogelijk het leven van de vrouw kunnen redden.

"Het nieuwe systeem van Snelle en Adequate Hulp (SAH) stuurt in eerste instantie het korps uit dat het snelst ter plaatse kan zijn", zegt commandant Robrecht Michiels van de brandweer van Denderleeuw. "En dat was in dit geval volgens de computer de Civiele Bescherming van Liedekerke en het brandweerkorps van Asse."

Maar die diensten hadden dus geen van beide een duikersploeg. En dat was niet opgenomen in de computer. "Het systeem werkt wel", aldus Michiels. "Het is volgens mij alleen verkeerd afgesteld."

Bron: De redactie

Forum: http://forum.first-response.be/viewtopic.php?f=42&t=37382

 
< Vorige   Volgende >
© 2005 VZW First-Response
All rights reserved.