Startpagina
Opmerkelijke gebeurtenissen
Hoofdmenu
Startpagina
Nieuws
Opmerkelijke gebeurtenissen
Dossiers
Discussieforum
Nieuwsbrief
Polls
Zoek
Updates
Algemene informatie
Hulpdiensten in BelgiŽ
De Brandweer
Dringende Geneeskundige Hulpverlening
De Civiele Bescherming
Andere Diensten en organisaties
Rampenplanning
Nuttige Info
Links
STAGES - NIEUW!
Polls
Ben jij overdag als vrijwilliger beschikbaar voor jouw brandweerkorps?
 
Syndicatie (Feeds)

First-Response forum

Ga naar het forum...

Nieuwsflash
Politie heeft rekruten nodig PDF Afdrukken E-mail
woensdag 02 juli 2008

De politie hoopt tegen eind 2008 minstens 1.350 kandidaten aan te werven voor de job van politie-inspecteur. In de eerste helft van het jaar zijn al 770 kandidaten met de opleiding gestart.

Afvloeiingen
Momenteel zijn er circa 48.000 personeelsleden bij de politie. Onder meer om de natuurlijke afvloeiingen te compenseren, is er nood aan jonge mensen. Minister voor Binnenlandse Zaken Patrick Dewael kondigde aan dat hij de wachttijden voor de interne mobiliteitsprocedures zal inkorten. Ook de interne aanwervings- en promotieprocedures wil hij verbeteren. Voorzitter van de vaste commissie van de lokale politie Dirk Van Nuffel wees er op dat 1.350 nieuwe politie-inspecteurs een minimum is. De eenheidspolitie hanteert het getal 1.450 wegens de verwachte uitstroom van pensioengerechtigd personeel.

Beleid
Volgens de minister zijn 1.350 nieuwe inspecteurs voldoende om de afvloeiingen op te vangen. "Verder moeten we doorgaan met het afstoten van oneigenlijke politietaken", lichtte Dewael zijn beleid toe. "Tot slot moeten we afwegen of we bij de invulling van jobs niet meer modulair te werk moeten gaan. Wie niet geschikt lijkt voor de veelzijdige taak bij de interventiepolitie, kan immers een goede wijkagent blijken."

Kust
Als korpschef van de zone Damme/Knokke-Heist wees Dirk Van Nuffel er ook op dat de smeekbede naar meer personeel niet langer een "privilege" is van de grote steden en de Vlaamse rand rond Brussel, maar ook die van de kustzones. "Tijdens de zomer verblijven honderdduizenden toeristen aan de kust. De vele activiteiten en het bruisende nachtleven dat daarmee gepaard gaat, vraagt extra politiecapaciteit." De politie voert daarom een rekruteringscampagne op de kusttram tussen De Panne en Knokke. (belga/sam)

Bron: De Morgen

Forum: http://forum.first-response.be/viewtopic.php?f=42&t=37317

 
< Vorige   Volgende >
© 2005 VZW First-Response
All rights reserved.