Startpagina
Opmerkelijke gebeurtenissen
Hoofdmenu
Startpagina
Nieuws
Opmerkelijke gebeurtenissen
Dossiers
Discussieforum
Nieuwsbrief
Polls
Zoek
Updates
Algemene informatie
Hulpdiensten in BelgiŽ
De Brandweer
Dringende Geneeskundige Hulpverlening
De Civiele Bescherming
Andere Diensten en organisaties
Rampenplanning
Nuttige Info
Links
STAGES - NIEUW!
Polls
Ben jij overdag als vrijwilliger beschikbaar voor jouw brandweerkorps?
 
Syndicatie (Feeds)

First-Response forum

Ga naar het forum...

Nieuwsflash
Nucleaire noodplanoefening PDF Afdrukken E-mail
maandag 02 juni 2008

Simulatie van een nucleair incident in de Electrabel-kerncentrale in Tihange

In de loop van de week van 2 juni 2008 wordt in Tihange een oefening georganiseerd waarin een nucleair incident wordt gesimuleerd. Deze oefening wordt georganiseerd met de bevoegde federale, provinciale en lokale overheden en met de exploitant van de kerncentrale. De oefening ligt in de lijn van de oefeningen die ieder jaar worden georganiseerd voor de Belgische nucleaire sites.

Jaarlijkse oefeningen
In het kader van het nucleair en radiologisch noodplan voor het Belgische grondgebied worden elk jaar simulaties gedaan om de procedures die in de nood- en interventieplannen omschreven staan toe te passen, te bestuderen en te verbeteren. Bij deze oefening ligt de nadruk op het nemen van beschermingsmaatregelen, op het informeren van de bevolking en op het instellen van veiligheidsperimeters door de politiediensten.

De sirenes om de bevolking te alarmeren worden in het kader van deze oefening NIET geactiveerd. Om eventuele ongerustheid te vermijden, wordt de lokale bevolking op de hoogte gehouden van de organisatie en van het verloop van de oefening.Testen om te beschermen
De jaarlijkse test en de noodplanning in het algemeen hebben als doelstelling dat de hulpdiensten en alle potentieel betrokken diensten doeltreffend hun werk kunnen doen om de bevolking bij een incident adequaat te beschermen.

Na de oefening wordt een evaluatie gemaakt van de geteste aspecten, om zo nodig de huidige werking aan te passen. Op die manier blijven alle betrokken diensten waakzaam voor de permanente verbetering van de procedures die bij een reëel incident moeten worden toegepast.


Bron: BinZa

Forum: http://forum.first-response.be/viewtopic.php?f=6&t=37063

 
< Vorige   Volgende >
© 2005 VZW First-Response
All rights reserved.