Startpagina
Opmerkelijke gebeurtenissen
Hoofdmenu
Startpagina
Nieuws
Opmerkelijke gebeurtenissen
Dossiers
Discussieforum
Nieuwsbrief
Polls
Zoek
Updates
Algemene informatie
Hulpdiensten in BelgiŽ
De Brandweer
Dringende Geneeskundige Hulpverlening
De Civiele Bescherming
Andere Diensten en organisaties
Rampenplanning
Nuttige Info
Links
STAGES - NIEUW!
Polls
Ben jij overdag als vrijwilliger beschikbaar voor jouw brandweerkorps?
 
Syndicatie (Feeds)

First-Response forum

Ga naar het forum...

Nieuwsflash
Pajottenland heeft recht op eigen MUG-dienst PDF Afdrukken E-mail
woensdag 30 april 2008
Minister van sociale zaken Laurette Onkelinx heeft gisteren in de kamercommissie volksgezondheid gesteld dat het Pajottenland wel degelijk nood heeft aan eigen MUG-dienst. Ze heeft echter nog geen officiële vraag vanuit het Sint-Mariaziekenhuis in Halle ontvangen. Dat zeggen de Vlaams-Brabantse kamerleden Luk Van Biesen (Open Vld) en Michel Doomst (CD&V).
De regio moet het nu doen met een PIT-dienst die vanuit dit ziekenhuis opereert. In een dergelijke ziekenwagen bevindt zich enkel een verpleger, maar geen urgentiearts.

Voor de dringende medische hulpverlening mét urgentiearts is de regio van Zuid-West-Brabant en Pajottenland afhankelijk van de ziekenhuizen van Tubeke, Anderlecht en Ukkel. Deze situatie gaf in het verleden al vaak problemen wat aanrijtijden en taalgebruik van zorgverleners betreft. De directie van het Halse ziekenhuis schafte enkele jaren terug al na enkele maanden experimenteren de MUG-dienst af omwille van financiële problemen.

De Vlaams-Brabantse kamerleden Luk Van Biesen (Open Vld) en Michel Doomst (CD&V) die Onkelinx over dit item gisterennamiddag ondervroegen, reageren verheugd op de uitspraak van de minister. Volgens Michel Doomst is het de eerste keer dat de minister zich overtuigd uitsprak over de noodzaak van een MUG. Onkelinx zei echter weinig te kunnen ondernemen zolang het Halse ziekenhuis geen initiatief neemt. (belga/sps)

Bron: De Morgen
 
< Vorige   Volgende >
© 2005 VZW First-Response
All rights reserved.