Startpagina
Opmerkelijke gebeurtenissen
Hoofdmenu
Startpagina
Nieuws
Opmerkelijke gebeurtenissen
Dossiers
Discussieforum
Nieuwsbrief
Polls
Zoek
Updates
Algemene informatie
Hulpdiensten in BelgiŽ
De Brandweer
Dringende Geneeskundige Hulpverlening
De Civiele Bescherming
Andere Diensten en organisaties
Rampenplanning
Nuttige Info
Links
STAGES - NIEUW!
Polls
Ben jij overdag als vrijwilliger beschikbaar voor jouw brandweerkorps?
 
Syndicatie (Feeds)

First-Response forum

Ga naar het forum...

Nieuwsflash
Verhoogde waakzaamheid in Brussel PDF Afdrukken E-mail
zondag 23 december 2007

Onder leiding van de gespecialiseerde onderzoeksrechter terrorisme te Brussel vond op 21 december 2007 een omvangrijke gerechtelijke operatie plaats. De sectie terrorisme van de federale gerechtelijke politie Brussel voerde 15 huiszoekingen uit in verschillende arrondissementen, maar vooral in Brussel.

Deze gerechtelijke actie kadert in een strafonderzoek dat op het federaal parket werd geopend, op basis van informatie van een project van ontsnapping, dat zou bestaan in hoofde van Nizar Trabelsi, opgesloten in de gevangenis na zijn veroordeling voor feiten van terrorisme. Hij zou daarbij worden geholpen door een groep van personen. Aangezien het niet uit te sluiten valt dat deze groep nog andere plannen zou smeden, hebben de gerechtelijke autoriteiten beslist geen enkel risico te nemen en op deze groep tussen te komen.

Het Orgaan voor de Coördinatie van de Analyse van de Dreiging maakte een evaluatie, die ertoe noopt ook maatregelen te nemen op het vlak van openbare orde, en dit voor plaatsen waar veel mensen samen kunnen zijn. In het bijzonder werd aan de politiediensten in Brussel een verhoogde waakzaamheid gevraagd voor metrostations, de Noord-Zuid-treinverbinding, de kerstmarkten, warenhuizen, winkelstraten, de Grote Markt en de luchthaven.

Ook de bevolking wordt gevraagd waakzaam te zijn op plaatsen in Brussel waar veel mensen samenkomen. Er is evenwel geen reden tot paniek.

Bron:  BinZa

Forum: http://www.first-response.be/forum/viewtopic.php?p=221723#221723

 
< Vorige   Volgende >
© 2005 VZW First-Response
All rights reserved.