Startpagina
Opmerkelijke gebeurtenissen
Hoofdmenu
Startpagina
Nieuws
Opmerkelijke gebeurtenissen
Dossiers
Discussieforum
Nieuwsbrief
Polls
Zoek
Updates
Algemene informatie
Hulpdiensten in BelgiŽ
De Brandweer
Dringende Geneeskundige Hulpverlening
De Civiele Bescherming
Andere Diensten en organisaties
Rampenplanning
Nuttige Info
Links
STAGES - NIEUW!
Polls
Ben jij overdag als vrijwilliger beschikbaar voor jouw brandweerkorps?
 
Syndicatie (Feeds)

First-Response forum

Ga naar het forum...

Nieuwsflash
Burgemeester Londerzeel laakt tijdverlies bij 100 - oproepen PDF Afdrukken E-mail
dinsdag 11 december 2007

Jozef De Borger (CD&V), de burgemeester van Londerzeel, heeft vandaag in de Vlaams-Brabantse provincieraad de problemen bij 100-oproepen aangekaart die voor onnodig tijdverlies zorgen. Zo komen de oproepen uit telefoonzone 052 nog steeds deels bij andere 100-centrales terecht dan die van Leuven. Door fouten in het computersysteem voor aanrijtijden wordt ook niet steeds beroep gedaan op de snelste ziekenwagens.

In afwachting van de herroutering van de telefoonzones, waardoor alle oproepen vanuit Vlaams-Brabant in Leuven terechtkomen, wil De Borger dat tussenstappen zoveel mogelijk worden opgeheven. Hij wil met name dat de 100-centrale van Gent niet eerst de 100-centrale in Leuven contacteert, maar rechtstreeks de betrokken ziekenwagens, zoals de 100-centrales van Antwerpen en Brussel nu al doen. Daardoor gaan immers kostbare tijd en bepaalde informatie verloren.

De burgmeester wil ook dat computergegevens voor aanrijtijden beter worden afgestemd op de realiteit. Het gaat daarbij niet alleen om de reële tijden van het aanrijden.

Er moet eveneens meer rekening worden houden met de bekendheid van de dienst met het interventiegebied en de aanwezigheid in de ziekenwagens van verpleegkundigen. Door dat laatste kan immers vaak een MUG-interventie vermeden worden. Eentalig Franse medische interventieploegen op Vlaams grondgebied kunnen niet langer, aldus nog de politicus. (belga/ka)

 Bron: De Morgen

Forum: http://www.first-response.be/forum/viewtopic.php?t=35237

 
< Vorige   Volgende >
© 2005 VZW First-Response
All rights reserved.