Startpagina
Opmerkelijke gebeurtenissen
Hoofdmenu
Startpagina
Nieuws
Opmerkelijke gebeurtenissen
Dossiers
Discussieforum
Nieuwsbrief
Polls
Zoek
Updates
Algemene informatie
Hulpdiensten in BelgiŽ
De Brandweer
Dringende Geneeskundige Hulpverlening
De Civiele Bescherming
Andere Diensten en organisaties
Rampenplanning
Nuttige Info
Links
STAGES - NIEUW!
Polls
Ben jij overdag als vrijwilliger beschikbaar voor jouw brandweerkorps?
 
Syndicatie (Feeds)

First-Response forum

Ga naar het forum...

Nieuwsflash
Brusselse brandweer gaat wet op rijden door rood licht strikt opvolgen PDF Afdrukken E-mail
woensdag 28 november 2007
De vakbonden van de Brusselse brandweer hebben vanmorgen een pamflet uitgedeeld aan de brandweermannen van Brussel waarin ze worden opgeroepen de wet die zegt dat ze voor het rood licht moeten stoppen strikt te respecteren. De Brusselse brandweer heeft genoeg van de talloze processen-verbaal die ze krijgen omdat ze door het rood licht zijn gereden. De voorbije acht maanden ontvingen ze liefst 378 pv's. Begin deze week nog werd een brandweerman door de rechter in Vilvoorde veroordeeld tot een boete van 275 euro en een rijverbod van acht dagen.

In hun pamflet herinneren de drie vakbonden de brandweermannen eraan dat de brandweer door het rood licht mag rijden als aan drie voorwaarden is voldaan. Ze moeten op weg zijn naar een noodinterventie, ze moeten hun sirene laten werken, en ze moeten even stoppen om te kijken of ze niemand in gevaar brengen. "Wij vragen de chauffeurs van alle wagens, ook als ze in konvooi rijden, om te stoppen. Volgens de wet is het belangrijker dat de regels gerespecteerd worden dan dat we op tijd aankomen voor een interventie", luidt het in het pamflet.

Gisteren heeft MR-senator Philippe Monfils aangekondigd dat hij een wetsvoorstel zal indienen waarmee de brandweer niet langer beboet zou worden voor het rijden door een rood licht. Het blijft wel nog wachten op een federale regering om te zien of dat voorstel opgepikt zal worden. (belga/adv)
 

Bron: Het Laatste Nieuws

Forum: http://www.first-response.be/forum/viewtopic.php?t=35083

 
< Vorige   Volgende >
© 2005 VZW First-Response
All rights reserved.