Startpagina
Opmerkelijke gebeurtenissen
Hoofdmenu
Startpagina
Nieuws
Opmerkelijke gebeurtenissen
Dossiers
Discussieforum
Nieuwsbrief
Polls
Zoek
Updates
Algemene informatie
Hulpdiensten in BelgiŽ
De Brandweer
Dringende Geneeskundige Hulpverlening
De Civiele Bescherming
Andere Diensten en organisaties
Rampenplanning
Nuttige Info
Links
STAGES - NIEUW!
Polls
Ben jij overdag als vrijwilliger beschikbaar voor jouw brandweerkorps?
 
Syndicatie (Feeds)

First-Response forum

Ga naar het forum...

Nieuwsflash
Campagne BIVV: Steek een ICE in je GSM PDF Afdrukken E-mail
donderdag 31 mei 2007
Het telefoonnummer van wie je lief is, in geval van nood. 
Vandaag start het BIVV met communicatieacties ter promotie van het ICE-systeem. ICE staat voor een persoonlijk telefoonnummer in geval van nood (In Case of Emergency). Zo’n nummer maakt het voor hulpdiensten stukken gemakkelijker om bijvoorbeeld bij een verkeersongeval te achterhalen welke naaste of bekende van het slachtoffer eerst moet gewaarschuwd worden.

 

 

 Vandaag start het BIVV met communicatieacties ter promotie van het ICE-systeem. ICE staat voor een persoonlijk telefoonnummer in geval van nood (In Case of Emergency). Zo’n nummer maakt het voor hulpdiensten stukken gemakkelijker om bijvoorbeeld bij een verkeersongeval te achterhalen welke naaste of bekende van het slachtoffer eerst moet gewaarschuwd worden.  Het initiatief voor deze actie komt van minister van Mobiliteit Renaat Landuyt. “Als het slachtoffer een gsm op zak heeft, vinden hulpverleners gemakkelijk enkele telefoonnummers in de contactenlijst. Vaak is het echter onduidelijk welk van deze nummers ze moeten bellen. Het ICE-nummer kan hier snel uitsluitsel bieden. Door een ICE-nummer in je gsm-toestel te programmeren, weten hulpverleners meteen wie ze moeten contacteren in geval van nood en kunnen kostbare minuten worden gespaard. Bovendien waarschuwen ze dan de persoon waarvan jij wil dat hij/zij op de hoogte wordt gebracht”, aldus minister Landuyt. 

Het BIVV zal het ICE-systeem promoten in samenwerking met enkele bedrijven en organisaties, waaronder de drie grote gsm-operatoren, de lokale en federale politiediensten, Zebra, Ouders van Verongelukte Kinderen, het Rode Kruis en doktersverenigingen. De communicatie gebeurt via websites, klantenmagazines, nieuwsbrieven, facturen etc. Voor diegenen die geen gsm hebben, of er zeker van willen zijn dat de juiste persoon snel wordt gewaarschuwd ook als de gsm in het ongeval verloren of stuk raakt, zijn er ICE-kaartjes die eenvoudig kunnen worden gedownload en afgedrukt. De slogan van de actie is: “ICE. Het telefoonnummer van wie je lief is, in geval van nood.” 

Naast het principe wordt in de communicatie ook toegelicht hoe je een ICE nummer kan programmeren en wat de beperkingen van het systeem zijn. Zo wordt benadrukt dat het ICE-nummer alleen voor professionele hulpverleners bestemd is, en dat bij een ongeval met gewonden het de eerste taak van getuigen blijft om bijstand te verlenen en de hulpdiensten te waarschuwen.   

Bron: BIVV

Forum: http://www.first-response.be/forum/viewtopic.php?p=212473#212473

 
< Vorige   Volgende >
© 2005 VZW First-Response
All rights reserved.