Startpagina
Opmerkelijke gebeurtenissen
Hoofdmenu
Startpagina
Nieuws
Opmerkelijke gebeurtenissen
Dossiers
Discussieforum
Nieuwsbrief
Polls
Zoek
Updates
Algemene informatie
Hulpdiensten in BelgiŽ
De Brandweer
Dringende Geneeskundige Hulpverlening
De Civiele Bescherming
Andere Diensten en organisaties
Rampenplanning
Nuttige Info
Links
STAGES - NIEUW!
Polls
Ben jij overdag als vrijwilliger beschikbaar voor jouw brandweerkorps?
 
Syndicatie (Feeds)

First-Response forum

Ga naar het forum...

Nieuwsflash
Remgeld op spoeddienst moet patiŽnten afschrikken PDF Afdrukken E-mail
maandag 21 mei 2007

 Voortaan moeten patiënten die met hun medisch probleem langsgaan op de spoeddienst, terwijl ze ook door de huisdokter behandeld zouden kunnen worden, een remgeld betalen. Het koninklijk besluit daarover is verschenen in het Staatsblad, en de regeling gaat in op 1 juli. Dat meldt Artsenkrant woensdag.

(Foto Ronny Meyers).

Volgens het goedgekeurde kb moeten patiënten vanaf 1 juli remgeld betalen als ze onterecht naar de spoed gaan. Het precieze bedrag daarvan is nog niet bepaald. Voortaan kunnen ook toeslagen aangerekend worden tijdens weekends, nachten en op feestdagen. Patiënten die door hun huisarts naar de spoeddienst verwezen worden, moeten het remgeld niet betalen.

Eerder werden al dergelijke regelingen uitgewerkt, maar die functioneerden niet naar behoren. Dat was onder meer het geval toen Frank Vandenbroucke nog minister van Volksgezondheid was. Hij voerde toen een remgeld van ongeveer 9,5 euro in voor wie onterecht op de spoeddienst langsging, maar die regeling stuitte na een tijd op problemen. Huidig minister van Volksgezondheid Rudy Demotte verving het remgeld door een boete van 12,5 euro. Die maatregel had volgens Robert Rutsaert, voorzitter van de werkgroep spoed die de verandering voorbereidde, echter ook geen ontradend effect. (belga/dm)

 

Bron: De Morgen

Forum: http://www.first-response.be/forum/viewtopic.php?p=211867#211867

 
< Vorige   Volgende >
© 2005 VZW First-Response
All rights reserved.