Startpagina
Opmerkelijke gebeurtenissen
Hoofdmenu
Startpagina
Nieuws
Opmerkelijke gebeurtenissen
Dossiers
Discussieforum
Nieuwsbrief
Polls
Zoek
Updates
Algemene informatie
Hulpdiensten in BelgiŽ
De Brandweer
Dringende Geneeskundige Hulpverlening
De Civiele Bescherming
Andere Diensten en organisaties
Rampenplanning
Nuttige Info
Links
STAGES - NIEUW!
Polls
Ben jij overdag als vrijwilliger beschikbaar voor jouw brandweerkorps?
 
Syndicatie (Feeds)

First-Response forum

Ga naar het forum...

Nieuwsflash
Geen boete voor geflitste ambulancier PDF Afdrukken E-mail
donderdag 30 juni 2005
Rechtbank oordeelt dat pv te laat kwam
LEUVEN/AARSCHOT - Ambulancier Patrick Janssens moet zijn boete wegens roodrijden niet betalen. De correctionele rechtbank oordeelde gisteren dat het proces-verbaal te laat kwam en de feiten dus verjaard zijn. ,,Een elegante manier om geen uitspraak te moeten doen'', meent advocaat Guy Huybens.

De ambulancier van de vzw Ziekenwagen Aarschot reed met zijn ziekenwagen op 10 oktober 2003 door het rode licht op de Westelijke Ring in Aarschot. Hij werd er geflitst door een onbemande camera. De ambulancier had net een vrouw opgeladen die een breuk had opgelopen na een verkeersongeval. Hij reed met een snelheid van vijftig kilometer per uur door het rode licht. Te snel, vindt het parket.

De boete werd niet geseponeerd. Janssens weigerde te betalen. Hij beweert wel gestopt te zijn voor een reeks wachtende wagens en zegt met de nodige omzichtigheid over het kruispunt te zijn gereden. De zaak kwam voor de politierechter. Die gaf de ambulancier gelijk. Het parket ging in beroep. De rechter sprak geen oordeel uit maar stelde verjaring vast. Het proces-verbaal volgde immers pas op 9 juli 2004 en dat is te laat, stelt de rechtbank.

,,Tevreden? Niet echt'', reageert de geflitste ambulancier. ,,Het is goed voor mij persoonlijk omdat ik nu geen boete moet betalen, maar ik vind het spijtig dat er geen uitspraak is. Er is nog steeds geen duidelijkheid voor de ambulanciers. De rechter deed ook geen uitspraak over het gelijkheidsbeginsel. Het parket van Leuven beboet ziekenwagens namelijk veel meer dan de parketten in overige gerechtelijke arrondissementen.''

Ook advocaat Guy Huybens is niet helemaal opgelucht. ,,Mijn cliŽnt verdient het niet om gestraft te worden, maar ik vind het spijtig dat er geen uitspraak is. Het is een elegante manier van de rechtbank om geen uitspraak te moeten doen.''

Toch krijgt het hele verhaal zeker een vervolg. ,,Er zijn nog een zestal zaken hangende van niet-betaalde boetes.'' Op 9 september moet een andere vrijwilliger van de vzw Ziekenwagen Aarschot zich voor de politierechter verantwoorden voor een soortgelijke overtreding. ,,Ik hoop dat er dan een duidelijke uitspraak is'', stelt Patrick Janssens.

Bart CLAES - 01/07/2005

Bron: www.nieuwsblad.be
 
< Vorige   Volgende >
© 2005 VZW First-Response
All rights reserved.