Startpagina
Opmerkelijke gebeurtenissen
Hoofdmenu
Startpagina
Nieuws
Opmerkelijke gebeurtenissen
Dossiers
Discussieforum
Nieuwsbrief
Polls
Zoek
Updates
Algemene informatie
Hulpdiensten in BelgiŽ
De Brandweer
Dringende Geneeskundige Hulpverlening
De Civiele Bescherming
Andere Diensten en organisaties
Rampenplanning
Nuttige Info
Links
STAGES - NIEUW!
Polls
Ben jij overdag als vrijwilliger beschikbaar voor jouw brandweerkorps?
 
Syndicatie (Feeds)

First-Response forum

Ga naar het forum...

Nieuwsflash
Beveilig uw wagen tegen diefstal PDF Afdrukken E-mail
geschreven door PZ ARRO Ieper   
maandag 23 mei 2005
Parkeer uw wagen bij voorkeur in een garage of op een andere veilige plaats. Kies in ieder geval voor een niet afgelegen en goed verlichte parkeerplaats.

Draai bij het parkeren de wielen in de richting van het voetpad. Voor u de wagen verlaat mag u niet vergeten het stuurslot in te schakelen. Uw stuurslot gebruiken is een gemakkelijke en efficiŽnte maatregel tegen diefstal.

Sluit uw wagen steeds zorgvuldig af. Vergeet naast de portieren ook de ramen, het open dak en het kofferdeksel goed te sluiten.

Laat nooit sleutels in het contactslot zitten, zelfs niet voor een korte duur. Verstop ook nooit een reservesleutel op een "geheime" plaats in het voertuig, zoals onder een zetel of achter een licht.

Wanneer u de wagen voor een langere tijd verlaat, neem dan uw boorddocumenten mee of berg ze weg in een afgesloten ruimte van uw wagen.

Neem steeds alle waardevolle voorwerpen zoals een handtas, een jas, een fototoestel, enz... met u mee. Zijn ze te omvangrijk om mee te nemen, berg ze dan op in de koffer van uw wagen. Breng zo niemand op het idee om in uw wagen in te breken.

Laat in uw wagen nooit geld, cheques of kredietkaarten achter. Indien er geen waardevolle voorwerpen in uw handschoenkastje liggen, laat het dan ook openstaan.

Schenk ook aandacht aan de buitenzijde van de wagen: plaats een afsluitbare schroefkop op de benzinetank, shuif uw antenne in, gebruik afsluitbare systemen om uw goederen op het bagagerek te transporteren, enz...

Om te beletten dat men in uw wagen kan komen terwijl u bijvoorbeeld aan een stoplicht wacht, kan u in de grootstad best de portieren langs de binnenzijde sluiten, zeker voor de portieren waar geen passagier heeft plaatsgenomen.

Bron: persnota PZ ARRO Ieper
 
< Vorige   Volgende >
© 2005 VZW First-Response
All rights reserved.