Startpagina
Opmerkelijke gebeurtenissen
Hoofdmenu
Startpagina
Nieuws
Opmerkelijke gebeurtenissen
Dossiers
Discussieforum
Nieuwsbrief
Polls
Zoek
Updates
Algemene informatie
Hulpdiensten in BelgiŽ
De Brandweer
Dringende Geneeskundige Hulpverlening
De Civiele Bescherming
Andere Diensten en organisaties
Rampenplanning
Nuttige Info
Links
STAGES - NIEUW!
Polls
Ben jij overdag als vrijwilliger beschikbaar voor jouw brandweerkorps?
 
Syndicatie (Feeds)

First-Response forum

Ga naar het forum...

Nieuwsflash
Nieuw: de emobiel PDF Afdrukken E-mail
maandag 09 mei 2005
De Emobiel is een kleurrijke trolley waarin leerkrachten van het lager onderwijs achtergrondinformatie, praktische tips en werkinstrumenten vinden om in de klas leerlingen op te vangen die betrokken raken in een verkeersongeval, hetzij als slachtoffer, hetzij als getuige, hetzij onrechtstreeks omdat iemand uit hun omgeving is gewond of gedood.

Kinderen brengen hun emoties mee naar de school en naar de klas. Met informatie uit de Emobiel worden leerkrachten ondersteund om deze ervaringen en gevoelens toe te laten en te plaatsen. Maar de Emobiel kan ook preventief worden gebruikt, om kinderen uit te leggen wat de gevolgen van een verkeersongeval kunnen zijn.

In de Emobiel nemen emo’s een belangrijke plaats in. Emo’s zijn verkeersborden die een dozijn gevoelens weergeven. Deze gevoels-verkeersborden helpen leerkrachten te werken rond gevoelens met kinderen. Ook kan met de emo’s een brug worden gelegd naar een les verkeerseducatie.

De Emobiel is een realisatie van ZEBRA in samenwerking met Jeugd Rode Kruis, de mobiliteitscel van de Vlaamse overheid, Ouders van een Overleden Kind en deskundigen. Vlaams minister van Mobiliteit Kathleen Van Brempt financierde twee Emobiel- prototypes. Deze worden uitgetest binnen een pilootproject in de provincie Limburg.

Meer informatie over ZEBRA, een bondgenoot van jonge verkeersslachtoffers: http://www.zebraweb.be
 
< Vorige   Volgende >
© 2005 VZW First-Response
All rights reserved.