Startpagina arrow Nieuws
Opmerkelijke gebeurtenissen
Hoofdmenu
Startpagina
Nieuws
Opmerkelijke gebeurtenissen
Dossiers
Discussieforum
Nieuwsbrief
Polls
Zoek
Updates
Algemene informatie
Hulpdiensten in België
De Brandweer
Dringende Geneeskundige Hulpverlening
De Civiele Bescherming
Andere Diensten en organisaties
Rampenplanning
Nuttige Info
Links
STAGES - NIEUW!
Polls
Ben jij overdag als vrijwilliger beschikbaar voor jouw brandweerkorps?
 
Syndicatie (Feeds)

Nieuws
Website met eindwerk over het Paramedisch Interventie Team ( PIT ) PDF Afdrukken E-mail
zaterdag 25 mei 2013

De bemanning van een  PIT ( Paramedisch Interventie Team ) is samengesteld uit  een ambulancechauffeur  en een verpleegkundige met BANABA IZ en spoedgevallenzorg. Op deze website tracht men een antwoord te vinden op de vraag  of we een verpleegkundige gelijk kunnen stellen met een paramedic. In België bestaat de paramedic an sich niet.  

 In een eerste deel staat men stil bij de verschillende modellen die wereldwijd toegepast worden in de dringende medische hulpverlening, dit met als doel de begrippen Paramedic en Ambulanceverpleegkundige beter te kunnen duiden.

Op deze site tracht men eveneens een kritische blik te werpen op de ambulanceverpleegkunde in België. Hoe is de ambulanceverpleegkundige op dit moment actief in de dringende hulpverlening en zijn er eventueel suggesties naar de toekomst toe?

 Link naar site:

https://sites.google.com/site/paramedischinterventieteampit/

 
Meer en meer noodoproepen voor 100 en 112 PDF Afdrukken E-mail
dinsdag 12 april 2011
Het aantal noodoproepen naar de 100 en 112 in ons land stijgt jaarlijks. In 2007 liepen op alle hulpcentra samen 2,15 miljoen oproepen binnen, in 2008 2,24 miljoen en in 2009 2,25 miljoen. Ongeveer 25 procent zijn "spookoproepen", oproepen die per ongeluk, zonder reden of als grap werden gevormd.

Lees meer...
 
Aan Johan, Etienne en Olivier, van harte PDF Afdrukken E-mail
woensdag 26 januari 2011
Brandweermannen Johan Van Ursel en Etienne Manise en duiker van de Civiele Bescherming Olivier Rouxhet zijn de voorbije week omgekomen terwijl ze hun job deden: zorgen voor de veiligheid van anderen.
Lees meer...
 
Dode bij brand in bioscoopcomplex Bergen PDF Afdrukken E-mail
zondag 23 januari 2011
Bij een brand in het bioscoopcomplex Cinéma Imagix in Bergen is vanmorgen één brandweerman om het leven gekomen. Volgens nog onbevestigde berichten zou de brand aangestoken zijn. 'De brandweerman was ervaren', meldt brandweercommandant Denis Flasse. 'Hij was een dertiger en vader van een jong kind.'
Lees meer...
 
Nieuwe taak voor CB: Veiligheidssignalisatie bij incidenten op snelweg PDF Afdrukken E-mail
woensdag 19 januari 2011

De Civiele Bescherming krijgt er binnenkort een nieuwe steunopdracht bij: de beveiliging van de plaats van een ongeval op de snelweg. Als brandweer en politie geconfronteerd worden met een zware, langdurige tussenkomst, zal de Civiele Bescherming extra signalisatie plaatsen naast de veiligheidssignalisatie van brandweer en politie.

Door deze ondersteuning zorgt de Civiele Bescherming ervoor dat de plek ter hoogte van een incident veiliger wordt voor de mensen van de hulpdiensten en voor de weggebruikers.

Het pilootproject met de operationele eenheid van de Civiele Bescherming in Liedekerke, de brandweer en de Wegpolitie Oost-Vlaanderen start begin 2011.

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 25 van 289
© 2005 VZW First-Response
All rights reserved.