Startpagina
Opmerkelijke gebeurtenissen
Hoofdmenu
Startpagina
Nieuws
Opmerkelijke gebeurtenissen
Dossiers
Discussieforum
Nieuwsbrief
Polls
Zoek
Updates
Algemene informatie
Hulpdiensten in België
De Brandweer
Dringende Geneeskundige Hulpverlening
De Civiele Bescherming
Andere Diensten en organisaties
Rampenplanning
Nuttige Info
Links
STAGES - NIEUW!
Polls
Ben jij overdag als vrijwilliger beschikbaar voor jouw brandweerkorps?
 
Syndicatie (Feeds)

First-Response forum

Ga naar het forum...

Nieuwsflash
Provinciale ronde in kader van vorming van brandweerzones
woensdag 28 mei 2008

Minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael start provinciale ronde in kader van vorming van brandweerzones

Vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael begint maandag aan een reeks van bezoeken aan de provincies in het kader van de hervorming van de civiele veiligheid. Tijdens die bezoeken zal de minister de gouverneurs ontmoeten en een onderhoud hebben met de burgemeesters en de brandweercommandanten. Centraal in dit overleg staat uiteraard de aankomende vorming van de brandweerzones in de verschillende provincies. De minister wil hierbij beklemtonen dat de inspraak bij de hervorming voor hem van essentieel belang is. De ronde begint aanstaande maandag, 26 mei in de provincie Antwerpen.

Lees meer...
 
Astrid bestudeert nieuw radionetwerk voor hulpdiensten
woensdag 28 mei 2008

Astrid is het digitale radionetwerk waarover de politie, brandweer en hulpdiensten communiceren tijdens een interventie. Het netwerk verving de gefragmenteerde, analoge netwerken die tot voor enkele jaren gebruikt werden. In de loop van volgend jaar moet duidelijk zijn of en hoe het huidige Tetra-netwerk vervangen moet worden.Astrid maakt gebruik van de zogenaamde Tetra-technologie, maar intussen is die zo'n tien jaar oud en wordt het tijd om aan een opvolger te denken, zegt woordvoerder Daniël Haché van Astrid. De organisatie wil vooral onderzoeken wat de behoefte is aan het doorsturen van data, iets dat vandaag maar in beperkte mate mogelijk is.

Lees meer...
 
Vliegtuigcrash te Zaventem
zondag 25 mei 2008
Zondagmiddag 25 mei is een cargovliegtuig van het type Boeing 747 van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Kalitta Air bij het opstijgen in problemen gekomen en van de landingsbaan geschoven. Hierbij brak het toestel in twee. Er is geen brand uitgebroken en alle 5 inzittenden konden het toestel verlaten met slechts lichte verwondingen. De brandweerkorpsen van Brussel, Vilvoorde en Zaventem, alsook de civiele bescherming kwamen de luchthavenbrandweer van luchthavenuitbater BIAC bijstaan.

2008-May-25 Vliegtuigcrash Zaventem

Klik hier voor de forumtopic

Meer beelden vind je hier

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 93 - 115 van 294
© 2005 VZW First-Response
All rights reserved.