Startpagina
Opmerkelijke gebeurtenissen
Hoofdmenu
Startpagina
Nieuws
Opmerkelijke gebeurtenissen
Dossiers
Discussieforum
Nieuwsbrief
Polls
Zoek
Updates
Algemene informatie
Hulpdiensten in BelgiŽ
De Brandweer
Dringende Geneeskundige Hulpverlening
De Civiele Bescherming
Andere Diensten en organisaties
Rampenplanning
Nuttige Info
Links
STAGES - NIEUW!
Polls
Ben jij overdag als vrijwilliger beschikbaar voor jouw brandweerkorps?
 
Syndicatie (Feeds)

First-Response forum

Ga naar het forum...

Nieuwsflash
Verschillende doden in Londen bij aanslagen in metrostations en op dubbeldekkerbus
donderdag 07 juli 2005
Bij vier explosies in Londen zijn al zeker meer dan tien doden (sommige bronnen spreken van twintig) en minstens 90 gewonden gevallen. Verwacht wordt dat het dodenaantal nog zal oplopen. De ontploffingen vonden plaats tussen de metrostations Aldgate East en Liverpool Street, tussen Russell Square en King's Cross en in Edgware Road. Ook een bus bij Tavistock Square, in de buurt van het belangrijke treinstation Euston, werd tot ontploffing gebracht. Bij die bus, een dubbeldekker, is de bovenste verdieping er gewoon afgerukt door de kracht van de explosie. Daarbij zou de zelfmoordterrorist op de bus zijn omgekomen. De aanslag is ondertussen in een verklaring van 200 woorden opgeŽist in naam van al-Qaida.
Lees meer...
 
Ten onrechte naar de spoed kost 9,50 euro
vrijdag 01 juli 2005
Vanaf 1 juli

De ziekenhuizen kunnen vanaf 1 juli een forfaitair bedrag aanrekenen aan patiënten die ten onrechte een beroep doen op de spoeddienst. Gewoon verzekerden betalen 9,50 euro, wie recht heeft op de verhoogde tegemoetkoming 4,75 euro.

U hoeft dit remgeld niet te betalen indien u:
in het ziekenhuis wordt binnengebracht door de dienst 100 of door de politie; na verzorging in de spoeddienst minstens een nacht in het ziekenhuis wordt opgenomen, er minstens twaalf uur in observatie blijft of naar de daghospitalisatie wordt verwezen; naar de spoeddienst gaat na verwijzing door een arts; de spoeddienst opzoekt tussen middernacht en 6 uur ’s morgens; gipsverband nodig hebt zoals bij een breuk.

Tenzij in dringende gevallen, is het aangewezen om eerst naar de huisarts te gaan. Indien hij u naar de spoeddienst verwijst, vraag dan een verwijsbrief.

De forfaitaire bijdrage voor de spoeddienst zal terug te vinden zijn op de ziekenhuisfactuur.

Met vragen kunt u terecht bij de dienst ledenverdediging van uw CM-ziekenfonds.

Bron: www.cm.be
 
Geen boete voor geflitste ambulancier
donderdag 30 juni 2005
Rechtbank oordeelt dat pv te laat kwam
LEUVEN/AARSCHOT - Ambulancier Patrick Janssens moet zijn boete wegens roodrijden niet betalen. De correctionele rechtbank oordeelde gisteren dat het proces-verbaal te laat kwam en de feiten dus verjaard zijn. ,,Een elegante manier om geen uitspraak te moeten doen'', meent advocaat Guy Huybens.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 11 12 13 Volgende > Einde >>

Resultaten 277 - 294 van 294
© 2005 VZW First-Response
All rights reserved.